Ft

A SMARTFOOD MENÜ

Sokak számára a legnagyobb nehézséget az életmódváltásban az egész napi étkezés összeállítása jelenti. A menüsor megtervezése, a bevásárlás, adagok pontos kimérése, ételek előkészítése és főzése valóban időt és energiát igényel. A munka és a család mellett pedig keveseknek van idejük, türelmük és energiájuk napról napra főzőcskézni és dobozolni.

A jó hír az, hogy helyetted mindezt a Smartfood csapata megcsinálja!
– Nem kell azon agyalnod, hogy mit főzz, ami egészséges és le is fogyhatsz a fogyasztásával.
– Nem kell listákat gyártanod az alapanyagok beszerzéséhez és bajlódnod a bevásárlással.
– Nem kell főznöd, dobozolnod és mosogatnod sem! 
Napi ötszöri étkezést tartalmazó, dr. Takács Hajnalka dietetikus által összeállított, 1400 kalóriás – férfiak számára 1800 kalóriás -, teljes értékű, egészséges és finom ételt szállítunk a hét öt napjára. De ez még nem minden: az életmódváltás nem csak hétköznapokra érvényes, ezért a program az ételeken kívül tartalmazza a hétvégi megtervezett recepteket és alapanyaglistát tartalmazó étrendet is. Így a pihenőnapokon is egészségesen étkezhetsz és elkészítheted az általam összeállított ételsort, akár az egész család számára! Azonban, ha hétvégén sem akarsz főzni, választhatod a hétvégi menüt termékeinkből Ha csupán ebédet és vacsorát szeretnél házhoz rendelni – erre is van lehetőség, ebben az esetben egészítsd ki reggelivel, tízóraival és uzsonnával a napi menüdet!

MIT KELL TUDNI AZ ÉLETMÓDVÁLTÓ ÉTRENDRŐL?

A legkorszerűbb, evidence based orvostudományi elvek szerint összeállított menü. Kialakításánál alapvető szempont a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által készített táplálkozási ajánlás (Okostányér®) figyelembe vétele, valamint a nemzetközi szakirodalom folyamatos eredményeinek alkalmazása, adaptálása. A dr. Takács Hajnalka dietetikus által összeállított életmódváltó étrend napi ötszöri étkezést tartalmaz. Mivel a fogyókúrás étrendi protokoll szerint hölgyek számára a javasolt napi energiabevitel 1200-1500 kalória között mozog, a hétköznap házhoz szállított menük , illetve a hétvégére tervezett ételsor is napi 1300-1400 kalória közöttiek, 140 g CH-t tartalmaznak. Az 1300-1400 kalória egy ülő életmódot folytató, alacsony fizikai aktivitású hölgy számára biztosítja az egyenletes fogyást, melynek mértéke heti szinten 0,5-1 kg. Természetesen az egyéni szükségletek eltérőek lehetnek ülő, illetve aktív életmód esetén. Az 1800 kalóriás menü férfiak számára készül, a szükséges kalóriamennyiséget az alapanyagok megnövelt mennyiségével biztosítjuk. A Smartfood menü minden élelmiszert, nyersanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van és nincsenek benne speciális alapanyagok. A titok a tűpontos adagolásban, a kiegyensúlyozottságban és a szélsőségektől mentes étrendben rejlik. Az ételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, a szükséges édesítés energiamentes édesítőszerrel történik. A felhasznált liszt és pékáru teljes kiőrlésű gabonából készült. Az ételek glutént, tejcukrot, tejfehérjét tartalmaznak. Az ételek nem mentesek allergénektől, de ezeket a szabályozásnak megfelelően feltüntetjük az étlapon. További információt, hasznos tanácsokat az INFORMÁCIÓK menüpontra kattintva olvashatsz!
A menü elkészítésében partnerünk a Gasztropark 2000 Kft.
Az étel/menüváltoztatás jogát fenntartjuk.

VEGA MENÜ

Az utóbbi években többszörösére nőtt vegetarianizmus iránt érdeklők száma. Nagy az igény a húsmentes, inkább halat tartalmazó, azaz peszkateriánus étrendre.

Vega menü a Smartfood kínálatában

A vegetarianizmusnak több formája is létezik, ezekről részletesen dr. Takács Hajnalka írásában olvashatsz. A Smartfood kínálatában elérhető VEGA MENÜ az 1400 kalóriás életmódváltó heti menü húsmentes változata. A menü nem tartalmaz húst, de minden élelmiszer, nyersanyag benne van, amire a szervezetnek szüksége van. A húst hallal, sajttal, tojással, szójával helyettesítjük.
Az ételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, a szükséges édesítés energiamentes édesítőszerrel történik. A felhasznált liszt és pékáru teljes kiőrlésű gabonából készült. Az ételek glutént, tejcukrot, tejfehérjét tartalmaznak. Az allergén összetevők az étlapot tartalmazó táblázatban olvashatók. A vega menüben - ahogyan egyetlen Smartfood menüben sem - nincsenek speciális alapanyagok, porok, kapszulák, ízfokozó megoldások.

A vega menü körültekintő dietetetikai tervezést igényel

Húsmentes étkezés esetén gondos tervezésre van szükség azért, hogy a kimaradó vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális aminosavakat kellő mértékben tudjuk pótolni, a fehérjéket komplettálni. Ugyanis ha tartósan kimarad az étrendünkből bármilyen, a működésünkhöz elengedhetetlenül fontos vitamin, mikrotápanyag vagy akár a fehérjékből eszünk túlzottan keveset, tartós hiányállapotot idézünk elő. Ez sok esetben farkasétvággyal és nassolás iránti vággyal párosul, hiszen ha valami kimarad a szervezetünkből, azt be is akarja velünk pótoltatni!

A vega táplálkozás előnyei

A vega “módon” táplálkozók teljesítik leginkább a naponta minimálisan szükséges 400-500 g zöldség/gyümölcsbevitelt, ami a betegségmegelőző táplálkozás alapvető feltétele és ezáltal nagyobb eséllyel fogyasztanak többet fogyaszthatnak bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból  mint pl. C-vitamin, B1-vitamin, Mg, B6- vitamin, folsav.

Mitől különleges a Smartfood VEGA MENÜ?

A Smartfood VEGA MENÜ természetesen amellett, hogy a szakmai szempontoknak teljesen megfelel, változatos és nagyon finom! Ajánljuk mindazoknak, akik hús fogyasztása nélkül jobban érzik magukat, de szeretnék a testsúlyukat kordában tartani vagy éppen csökkenteni. A húsmentes étkezés sokak számára csapdát rejt, mivel az ételek eltolódnak az édességek, olajos-paníros zöldségek, sajtok irányába. Ez pedig plusz kalóriát, így plusz súlyt jelenthet. A Smartfood VEGA MENÜ tűpontosan kiszámolt napi kalóriát tartalmaz, a kisétkezések jó alkalmat adnak a nassolásra, így a szervezetednek nincs szüksége további édességre.

KISMAMA MENÜ

Balogh Adrienn dietetikus, táplálkozástudományi szakember a várandósok megfelelő táplálkozásáért

Tapasztalatait klinikai dietetikusként mind felnőtt mind gyermek részlegen gyarapította. Többek között terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamákkal foglalkozik a Róbert Károly magánkórházban.
“A gyermek jövőjét a fogantatástól számított 3 év táplálkozási szokásai igen erősen meghatározzák, ahol a várandósság és a szoptatás ideje alatt az édesanyának a táplálkozása a mérvadó. Az anyaméhben fejlődő magzatot az édesanya táplálja, így kiemelten fontos egy kiegyensúlyozott és optimális étrend kialakítása. Ugyanakkor a várandósság előre haladásával nemcsak a tápanyagigények és a test változik, hanem egyéb hormonális hatások is bekövetkeznek. Esetenként a hormonális hatások változásának következménye az inzulin iránti érzékenység romlása, ami az úgynevezett gesztációs vagy terhességi cukorbetegség kialakulásáért felelős. Ebben az állapotban különösen fontos nemcsak a vércukorszintek követése, a rendszeres mozgás megteremtése, hanem az egyénileg kialakított szénhidrátbevitelek megállapítása is."

A kismamák egészséges táplálkozása a babára is hatással van

Ha már a fogantatás megtörtént az anyának nem kell kettő helyett ennie, sőt! Az első trimeszterben még nincs jelentősebb energia- és tápanyagigény növekedés. A 2-3. trimeszterben az intenzív növekedési szakasz során 15%-kal kb. 200-300 kalóriával növekszik a szervezet szükséglete, ami fehérjéből napi 10g többletet jelent a korábbiakhoz képest. Mivel számos vitamin és ásványi anyag esetében növekszik az ideális mennyiség, így a kiegyensúlyozott étrend kialakítása feltétlen szükséges.

Az egyéni igények nagyon eltérőek lehetnek, hiszen az induló testsúly, az esetleges kóros állapotok - IR, pajzsmirigy problémák - befolyásolják a várandósság alatti tápanyagszükségletet. Az egészségtelen táplálkozás pedig hajlamosít a terhességi cukorbetegség, a spontán vetélés, szülés utáni depresszió kialakulására.
A várandósok táplálkozásával kapcsolatban további hasznos információk olvashatók dr. Takács Hajnalka írásában.

Hogyan támogatja a babavárást a Smartfood KISMAMA MENÜ?

A hétköznap házhoz szállított menük napi 1300-1400 kalória közöttiek. A kismamáknak számára ezen túl szükséges étrendi kiegészítés, amelynek minőségét, pontos mértékét személyre szabottan, konzultáció során alakítja ki Balogh Adrienn dietetikus.
A KISMAMA START CSOMAG a következőket tartalmazza: napi ötszöri étkezést tartalmazó, 1400 kalóriás, teljes értékű, egészséges és finom menü a hétköznapokra egy hónapra házhozszállítva, 1 alkalmas személyre szabott - személyes vagy online - dietetikai tanácsadás Balogh Adrienn-nel, megrendeléskor, speciálisan a várandóssággal összefüggő, esetlegesen szükséges táplálkozási és életmódváltoztatásokkal kapcsolatban, 1 alkalmas online utánkövetés, valamint a menühöz a hétvégi megtervezett, recepteket és alapanyaglistát tartalmazó étrend. A KISMAMA KONTROLL CSOMAG a START után vehető igénybe, itt az első kontroll konzultáció rövidebb, online formában történik és szintén tartalmaz egy emailes utánkövetést.
Fontos, hogy amennyiben inzulinnal kezelt terhességi diabétesze van, kérjük, hogy megrendelés előtt vegye fel velünk emailben a kapcsolatot: info@smart-food.hu!

crossmenu